Prof. Dr. Abut Kebudi

Prof. Dr. Abut Kebudi Randevu ve İletişim Bilgileri

Meme Enfeksiyonları

Meme enfeksiyonları, meme hastalıkları içerisinde,  iyi huylu olan ancak yine de tedavi gerektiren önemli bir bölümü oluşturmaktadır.

Bu enfeksiyonlar, non-spesifik denilen, sıradan mikropların yol açtığı ve antibiyotik tedavisi ve gerekirse ufak bir cerrahi müdahale ile geçen tipte olabilir. Veya spesifik denilen örneğin tübeküloz, mantar gibi bazı hastalıklara bağlı olup özel tedaviler gerektirebilir. Önemli olan, bir kişide hem meme enfeksiyonu olup, hem de kanser olabileceğidir. Bu durumda kanseri atlamamak için muayene ve radyolojik tetkikleri uygun şekilde yapmak büyük önem arz etmektedir.

Bir diğer önemli konu da; geçmeyen, tekrarlayan enfeksiyonlardır. Burada ya kronik bir enfeksiyona bağlı oradaki dokunun yapısının bozulması söz konusudur ve kalıcı bir iyileşmeyi sağlamak için cerrahi bir müdahaleyle o bölgenin alınması gerekebilir ya da bunu tetikleyen başka bir tümöral hadise de olabilir. Bu bakımdan, meme enfeksiyonlarına, önce bir genel olarak yaklaşırken, gereğinde özel enfeksiyon olabilme ihtimalini veya kanser olabilme ihtimalini de düşünmek gerekmektedir.


Prof. Dr. Abut Kebudi İletişim